Guacamole




Guacamole to jak powszechnie wiadomo meksykańska pasta z awokado.
Można ją podać zarówno z pieczywem, jak i słonymi krakersami, a przygotowanie zabiera zaledwie kilka minut.


Przepis

Składniki:
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomidor
  • 1 czerwona cebula
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz
  • łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:

Cebulę posiekaj. Pomidora i awokado obierz ze skórki. Czosnek umieść w misie blendera razem  z wcześniej posiekaną cebulą i zmiksuj. Następnie dodaj pozostałe warzywa, sok z cytryny i przyprawy. Zmiksuj ponownie. Odstaw na kilka minut aby składniki się "przegryzły". Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz