Przepis:
Składniki na dwie porcje:
- 1 mały bakłażan
- świeży szpinak - 2 garści
- garść pomidorków koktajlowych
- pół kostki sera feta
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Bakłażana umyj i pokrój w cienkie plastry. Posól i rozłóż na ręczniku papierowym aby puścił sok (w ten sposób pozbędziesz się goryczki). Grilluj na patelni grillowej do czasu przyrumienienia z każdej strony. Szpinak umyj, pomidorki przekrój na pół. Warzywa poukładaj warstwowo na talerzu. Posyp pokruszonym serem feta, polej oliwą z oliwek i skrop sokiem z cytryny. Gotowe :)
Smacznego!
Lekka, smaczna i bardzo pożywna sałatka!:)
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/