Kasza manna z prażonym jabłkiem


Kasza manna kojarzy nam się głównie z dzieciństwem, ale kto powiedział, że przeznaczona jest tylko dla dzieci? Jest przecież idealna na śniadanie w słoiczku. Zabrana w ten sposób do pracy/czy na uczelnię będzie idealnym posiłkiem dodającym energii na cały dzień :)



Przepis:

Składniki na jedną porcję:
  •  2 łyżki kaszy
  • szklanka mleka
  • 1 jabłko
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki miodu
  • łyżeczka rodzynek
Sposób przygotowania:

Jabłko obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wrzuć do rondelka, podlej 2 łyżkami wody. Dodaj cynamon, miód, wymieszaj i zagotuj. Kiedy woda całkowicie się wchłonie, zdejmij z ognia i zajmij się kaszą. Zagotuj mleko, wsyp kaszę i mieszaj aż całość zgęstnieje. Kaszę przelej do miseczki/słoiczka, dodaj ciepłe jabłko i posyp rodzynkami.




Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz