Przepis:
Składniki:
- 2 papryki
- 1 kostka tofu
- 2 ząbki czosnku
- łyżka sosu sojowego
- kmin rzymski
- odrobina soku z limonki
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Paprykę upiecz w prodiżu lub piekarniku w 180 stopniach, tak by skórka się odrobinę przypaliła, to sprawi, że będzie łatwo odchodzić. Kiedy już przestygnie, obierz ją dokładnie i razem z pozostałymi składnikami wrzuć do misy blendera. Zmiksuj dokładnie i dopraw do smaku. Wstaw na jakiś czas do lodówki by nabrała smaku.
Smacznego!
Nigdy nie robiłam pasty z tofu. Może czas spróbować?
OdpowiedzUsuńhttps://jaglusia.wordpress.com/
Zdecydowanie polecam, szczególnie jeśli lubisz kuchnię orientalną :)
OdpowiedzUsuń