Pasta z tuńczyka z jajkiem


Uwielbiamy pasty i inne tego typu smarowidła. Dzięki nim tradycyjne kanapki mogą stać się trochę mniej banalne :) Pasta z tuńczyka chyba najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem (który oczywiście można zastąpić inną zieleniną). Składa się tylko z kilku prostych składników więc jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut :)


Składniki na około 3 porcje:
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • pół pęczka szczypiorku
  • opcjonalnie jedna szalotka
  • pół kubeczka jogurtu naturalnego
  • dwie łyżeczki musztardy
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:

Warzywa i jajka bardzo drobno pokrój. Tuńczyka odsącz z zalewy. Razem z pozostałymi składnikami połącz w jednym naczyniu. Dopraw do smaku. Odstaw na kilka minut do lodówki i podawaj :) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz