Uwielbiamy pasty i inne tego typu smarowidła. Dzięki nim tradycyjne kanapki mogą stać się trochę mniej banalne :) Pasta z tuńczyka chyba najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem i szczypiorkiem (który oczywiście można zastąpić inną zieleniną). Składa się tylko z kilku prostych składników więc jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilka minut :)
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pół pęczka szczypiorku
- opcjonalnie jedna szalotka
- pół kubeczka jogurtu naturalnego
- dwie łyżeczki musztardy
- sól i pieprz do smaku
Warzywa i jajka bardzo drobno pokrój. Tuńczyka odsącz z zalewy. Razem z pozostałymi składnikami połącz w jednym naczyniu. Dopraw do smaku. Odstaw na kilka minut do lodówki i podawaj :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz