Bananowe ciasteczka owsiane


Bananowe ciasteczka owsiane są bardzo szybkie i na prawdę proste. Banan nadaje im miękkości, a przy okazji jest słodki więc nie wymagają dodatku cukru. Ciasteczka możesz podać do kawy, czy zjeść z jogurtem lub owocami w formie drugiego śniadania. Uprzedzam - jak raz upieczesz, to się w nich zakochasz :)


Składniki:
  • 3 bardzo dojrzałe banany
  • szklanka płatków owsianych
  • 4 łyżki otrąb pszennych lub żytnich
  • garść rodzynek
  • łyżeczka cynamonu 
  • opcjonalnie 2 łyżki masła orzechowego

Sposób przygotowania:

Banany rozgnieć, połącz z płatkami i pozostałymi składnikami. Nakładaj porcje masy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jeśli korzystasz z prodiża - piecz 15 minut, w piekarniku około 20/25 minut w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz