Składniki na 6 sztuk:
- 6 placków pszennej tortilli (przepis znajdziesz tutaj)
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 1 podwójny filet z kurczaka
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- kilka ziarenek kolendry
- sól, pieprz
- słodka papryka
- łyżka oleju kokosowego
Cebulę posiekaj i zeszklij, dorzuć posiekany czosnek i wymieszaj. Po chwili dodaj kurczaka pokrojonego w kostkę i smaż. Kiedy mięso zmieni kolor możesz dodać fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę. Dodaj kolendrę i pozostałe przyprawy. Wszystko razem duś do miękkości warzyw. Następnie nakładaj farsz na placki tortilli, zawijaj i griluj na patelni grillowej około pół minuty/minutę z każdej strony aby ciasto zmiękło. Podawaj z ulubionym dipem, sosem lub ketchupem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz