- odrobina oleju kokosowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 1 mała czerwona papryka
- 1 mały bakłażan lub pół dużego
- puszka pomidorów w zalewie
- 1 łyżeczka kuminu
- 2 jajka
- pieprz i sól do smaku
- natka pietruszki
- mała papryczka chili
Cebulę zeszklij na łyżce oleju, następnie dodaj posiekany czosnek. Bakłażana i paprykę pokrój i dodaj na patelnię. Dopraw kuminem i papryczką chili. Wszystko razem podsmaż a następnie zalej pomidorami w zalewie. Kiedy sos już zgęstnieje i warzywa zmiękną zrób dwa wgłębienia, a następnie wbij w nie jajka i poczekaj aż staną się ścięte (jeśli lubisz bardzo ścięte żółtka polecam przykryć od góry na kilka minut). Podawaj z ulubionym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz