Guacamole to jak powszechnie wiadomo meksykańska pasta z awokado.
Można ją podać zarówno z pieczywem, jak i słonymi krakersami, a przygotowanie zabiera zaledwie kilka minut.
Można ją podać zarówno z pieczywem, jak i słonymi krakersami, a przygotowanie zabiera zaledwie kilka minut.
Przepis
Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 1 pomidor
- 1 czerwona cebula
- szczypta chili
- sól
- pieprz
- łyżeczka soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekaj. Pomidora i awokado obierz ze skórki. Czosnek umieść w misie blendera razem z wcześniej posiekaną cebulą i zmiksuj. Następnie dodaj pozostałe warzywa, sok z cytryny i przyprawy. Zmiksuj ponownie. Odstaw na kilka minut aby składniki się "przegryzły". Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz