Kokosowy pudding chia z malinami



Pudding z nasion chia to świetna propozycja na śniadanie, drugie śniadanie lub podwieczorek. Wersja z malinami była moim pierwszym podejściem, aczkolwiek myślę, że zostanie ze mną na dłużej :) 

Składniki:
  • dwie łyżki nasion chia
  • szklanka mleczka kokosowego
  • odrobina syropu migdałowego
  • maliny (ilość według własnego uznania)
  • łyżka wiórków kokosowych
  • można dodać łyżeczkę cukru trzcinowego, ksylitolu lub innego rodzaju substancji słodzącej
Sposób przygotowania:

Nasiona zalej mleczkiem i odstaw do lodówki na min. 3 godziny, a najlepiej na całą noc (im dłużej tym bardziej napęcznieją). Następnie przełóż do szklanki lub miseczki, dodaj maliny i posyp wiórkami. Zajadaj :))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz